Wednesday, April 29, 2009

Menjelang Study Week~


Lamanya aku tak menjenguk blog ni...
Dua minggu ni memang minggu yang sangat3laaa kritikal utk semua. Nak kata utk budak2 chemy je tak boleh jugak sebab memang semua orang pun tengah berjuang menghabiskan semua assigment, test2, project2 & submit segala jenis report yang wujud~ fuhh...penat2..Tapi, pada masa yang sama , bila lalu kat Pocket D akan ada satu banner ni bertulis "RILEKS WEEK". Uih, memang bagusla mereka ni buka booth kat situ, rupanya budak2 peer counseling...hehe...cayalah korang!

Inilah yang dinamakan tanggungjawab kita sebagai pelajar kan, pegang amanah ibubapa, pegang kepercayaan orang yang dah sponsor kita untuk belajar dan  peranan kita sebagai khalifah di muka bumi ini. Jadi tak bolehla sikit2 asyik nak mengeluh & complain. Bukan nak kata aku ni tak pernah mengeluh, aku pun manusia biasa yang sering lalai dan lupa jugak tapi bila aku ingat, aku cuba ingatkan orang-orang di  sekeliling aku dengan harapan suatu hari nanti bila aku lupa, mereka akan ingatkan aku semula. Mengadu tu memang ada terutama saat-saat kritikal bila semua kena selesaikan time tu jugak. Mengadu kat mak, kat kawan2 (kan dayah kan :P),tapi sebaik-baik tempat mengadu tu Allah SWT. Tapi bila fikir-fikir semula, rasanya ada benda yang kita sendiri buat silap dan tanpa kita sedari, kesilapan itulah yang membawa kepada permasalahan di kemudian hari. Cuba renung balik apa yang kita dah buat, mesti ada yang tak betul. Sebabnya kita bukan seorang yang sempurna. Ataupun kadang-kadang ada belenggu dalam diri kita yang membuatkan kita sering menafikan bahawa itu adalah salah kita. Kita kena hapuskan belenggu tu kalau kita berhasrat untuk terus maju ke depan. (berharap utk join Mission Character Building ^_^, mari kumpul duit)

Sama-samala kita terus memperbaiki diri sendiri  di samping meningkatkan kualiti kerja. Terus optimis! :)

By the way, congratulations to Chemy basketball team(female) sebab dapat jadi winner for UTP Sports Carnival 09. korang memang best! 

Aku ada satu project lagi tak siap yang kena submit 1st May ni. Tittle project tu macam menarik so aku letakkan kat sini...heheh(saja nak tunjuk).

Project Tittle: Study into Microstructural and Property Changes in Iron-Carbon Alloy Using Isothermal Transformation Diagrams and Continuous Cooling Transformation Diagrams.

~mari menyiapkan...~

9 comments:

busyra said...

susahnya tajuk projek..kmk yg dah nak grad tok pun sik mampu molah kali..

eVy-D-YaNa said...

hehehe...
rsa cpt sgt sem ni berlalu...

p/s: shhhhtttt...diyana antra committee rileks week tu..hehe~

aurisshaura said...

ak salu je jenguk pg ni,,tp xnyempat2 nk kasik komen...oittt siapkn project IMSE tu!!! kacang je...hehehe :P

nurul haniza said...

busyra-> haih neyda, ktk msti gyk terer mun molah ya,hee..

diyana-> tu la, tup2 daa study week..aiseh, dak peer counseling rupenye..bole r mnta nsht pasni :P

aurisshaura@kinah-> hak3,naseb aku bole cam ko~

Framestone said...

study leklok ek

headway007 said...

jap2..study week tu ape ek..??best x>>

aurisshaura said...

jgn la mengantoikn aku...dush3..~~~

nurul haniza said...

framestone-> thanx!

headway007-> mentang2 org tu tgh intern kn, trs lupe stdy week tu ape..heheh..tp stdy week mmg best! :P

aurisshaura-> opps!hahah~ dush2 kt ko blk

pArAsiT_dUniA said...

ku ingin ingat dirimu.. tapi diriku lupa lah dirimu.. tp yg pasti diriku masih menganalimu...
hehehe...
bkn lupa tetapi x ingt..huhuhu