Sunday, August 9, 2009

Mmuah! ^__^

Cuti seminggu mak kata xyah balik sarawak..balik johor je..ok, xde masalah. BEST! ^__^

Rutin harian seminggu adalah tolong kazen jaga warung--> Kedai Makan RJ <-- (jamilah + rosman) . Hari2 g warung kol 4 sbb ikut kak milah g belanja dulu, pkl 6 bru buka.. Maka ramailah manusia2 yg ingin mengisi perut dtg ke warung trsebut. Oleh sebab lokasi warung tu dpn UTHM, maka ramailah plggannya yg trdiri drpd pelajar..Eloklah tu, jom brknalan..hahaha :D dah dpt ramai kwn tau..hee..

Nak dijadikan cite plak, kebetulan waktu tu warung mmg kekurangan pekerja, maka aku buat dua keje..ambil order n jg duit. Sekali-sekala jd penghantar makanan gak. Seronok mmg seronok jaga kedai makan ni sbb kalau buat elok2, nanti time diorang bayar tu senyum je, yela kenyang kan..hahah..tapi.... kalau ada yg xkena, tu yg xbest, order salah buatla, mknn lmbt sampai( minta maaf,xckp org), menjadikan aku xberani nak tgk muka manusia2 yg tgh duduk tu. Kalau tertengok je, mesti ada yg panggil...

"adik sini, telur mata xdpt lg ni..",

"kak, saya minta neslo ais, bkn nes o ais..".

"sambal belacan mna?... cili potong juga ya.."

Disebabkan aku ingin mnjadi pekerja yg baik, maka seulas senyuman aku hadiahkan bsrta maaf dan berlalu pergi ke blkg...pastu..

"abg, ni nape slh bt order meja 13 ni?? kan bla..bla..bla.."

"mana air meja B? dah nak trcekik diorang makan xde air katanya...pot..pet.."

hahah...kn pdn muka :P.

tp pekerja2 kat warung2 tu semuaaa baik2, xde pn yg pemarah, suka bergurau, hepi2 je. ^__^

Macam2 jenis manusia boleh jumpa kalau kerja camni,,ada yg cerewet sgtt, ada yg xkisah, salah order pun takpe...hehe..mkn je la ye kak :P, ada yg minta kurang harga, ahha..layankan je la..
Banyak lagi story nih tp xlarat aih nak tulis semua..

selingan....
Pakcik & anak: Dik, apa ada kat sini?
Aku : ada makanan dan minuman pakcik..
ahahaha...
xjadi die order trs tnya soklan lain..

Pakcik : Belajar kt mne ni? (pakcik nak report saya kt cikgu ke?)
selepas borak2 sekejap n aku pn dah bagi kad menu tu..maka dia pn order,baik je pakcik tu..hehe..

Biasanya kol 11 tu dah relax sikit... blhla duduk2 sekejap.layan otak2 ke..roti bakar ke..
banyak keje banyakla jugak makannya..time kasih kpd warung yg tlh menaja makanan2 yg aku makan selama seminggu. :D

Pukul 1 barulah tutup dan balik ke rumah...zZZZ....

Siang hari main ngan anak2 sedara.. putri ngan atikah..yg len g sekolah..
Ni la gambar2 mereka...manja2 semua. :)


putri nur zulaikha...
no 4.

thanx abg man n kak milah sudi guna nama ni
(bangga2 :P)

lahir 2 mggu sblm aku masuk utp..
skarang dah 2 tahun~

no. 3 n no. 5

muhammad n putri nur atikah

bru 8 bulan..suka buat dia nanges..hahah

waktu umur 4 bulan

tempat feveret..setiap kali g bt pahat,
mesti g cni.~ makan kerang goreng~

sg lurus.

Sehari sebelum balik, akmal bawa g jalan2 kt bp mall n ronda2 batu pahat..
katanya brain damaged kuar ngan aku..hahaha...kesian2.

last sekali, untuk sepupu yg plg rapat dgn aku, Nurul Nadia@ jua, congratz sbb dah mula kerja kat Pantai Hospital Batu Pahat. Jadilah pekerja yg baik, senyum3 selalu..nanti patient pun suke ^__^ .

25 comments:

baraadam said...

good blog.
http://storeimagenaruto.blogspot.com/

http://truckaccessoriesstore.blogspot.com/

http://furniturestores-furniturestore.blogspot.com/

http://truckaccessoriesstore.blogspot.com/

pESAwah said...

waaa.. bole aku import pekerja warung la pas ni. kalau2 family aku nk bukak kedai mkn ke..kan3?? :) ngee

KIKA itu sangat canteks! adek die tu lagi kiut.. wah,, sakit jiwe nye, knape mereka sungguh kiut??

cantiknye batu pahat.. nak mai gak la pas ni. nk mkn kerang~ wuwuwu

farid_izzat said...

best la batu pahat tek??
camne la kerja jadi pelayan?? puas??

princess irda said...

haniza org srwk ke?

fayz said...

besh gler cuti
huh~
(ak jeles haha)

megat panji alam said...

ade keje kosong lg x?

Nurul Haniza said...

hye baraadam, thnx! :P

cik pesawah,kika tu mne de adik lg, die la plg adik..silap neh,yg kakak tu putri.
oh,nak amek aku jd pkrja?? sbb kwn kn, blh je,gaji double keh..hek3.

oh farid, best juakla..nasibla cuti tok da abes,mun x gyk trs ku keja cya..^__^

ye irda,org swak btul nih,xtipu.

fayz,dah2la jeles kt org :P

adik megat panji alam, keje tu xleh utk kmu,nti rmai trpikat dgn ayat2 sweet kmu..hahah.

azuaNi kasiraN said...

best nyer..
lain kali balik BP..gtau la..
leh ajak kamu round2 BP..heheheh..
tp..naik bas la..xde keta..hahahhaha

nasri.azlan said...

bgus nie..
ak da reti msk skang..
nnt ak bkk restoran,
ko keje ngn ak ea..
tukang amik order..
huhu~

~nEeYsA~ said...

wahhh..
kiut2 eh dak nya..
kim slm plok cium mmmuah2 k?
heheh..

hidayah Omar said...

heppiiii tgk n layan budak2 nih..
mak aku ckp, muka diorg tu muka syurga.. suci, xde dosa apa2 pun.(^______^)

DiRiKu... said...

wah...2nd year first dh g intern??
mantap!!ahakz!

Nurul Haniza said...

xpe azuani,nek bskl pn blh..hee~

aih nasri,bru reti msk ns goreng da nk bka rstoran,klu reti msk nasi minyak,agknya nk bka catering srvce kot :P

neeysa,cdak ikut kedak mkciknya kali owh..hahah

tp aku xleh lwn ko dayah, dpt ank sdra 4 skligus..fuyoo..

ni nmanya mncri pglmn tau rudy. ^__^

sarah said...

comel nye budak kcik tuhhh.wawawa

Faive said...

wah, seronoknye..!

oh, dah x mengelamun lagi,
baguslah tu..~

terry bogart said...

yak elleee..patut hartu nampak ko turun ayer hitam..aku dah pikir, apsal la minah sarawak ni ada kat sini..tiket habis ke..

huahauahuah

kedai depan uthm?...dekat2 ngan kedai kek eaa?..

umah nenek belah ayah aku bp, belah mak auer hitam..so, parit raja tu laluan tiap2 hujung minggu arr..he3

chillsberry said...

Pakcik & anak: Dik, apa ada kat sini?
Aku : ada makanan dan minuman pakcik..
ahahaha...
xjadi die order trs tnya soklan lain..

ini memang kelakar. haha.

Nurul Haniza said...

encik terry,kmu spe ea?
eh mne de trn ayer htm,trn kt bp aritu..ha slh orgla nih.

kdai tu kt sebaris ngan wrung2 yg byk tu.kdai kek..hem..xprsn plak yg ne.

terry bogart said...

bukan yg hrtu..yg tahun lpas kot..tp memang masa tu saya nampak awak turun tol ayr hitam.. (saya masa tu turun ayr htam gak)

aku_niruri said...

hahaha
dah g praktikal kt kedai makan ek?
hahaha...
sian nye xleh balik srawak..
tu la..sape suh dok jaouh2
hahaha

syazwan said...

haha.bgus r keje kt warung...
intern skali kt situ.hahahaha

Nurul Haniza said...

owhh..klu trn ayer htm tu mmg prnah..em,cuti bln 3 aritu kot.eh ntahla da xingt~

oh rindunya nk blk swak :P

DiRiKu... said...

za,ajar cmne nk wt outline link2 blog mmber cm kt bwh layout sanggar kirana tu...tolong3..

terry bogart said...

ko rindu apanya?.. main gamelan?.. kat utp kan dah main?.. siap nanti ko akan main utk convo lg..lalala

pESAwah said...

honey~ bosannye mkn askem sorg2. xbess. t mkn same2 k??k?? niway, i dedicate this song to u: Trouble is a Friend from Lenka. Enjoy the song dear~~~