Thursday, July 8, 2010

Jalan2 kat Cameron Highlands :D

Minggu lepas pergi Cameron ngan Sanggarians...sepatutnya wiken tu kena buat full strength memandangkan cikgu ada, suddenly cikgu kata kena balik sbb ada emergency..oh nampaknya kami pun merancang satu emergency plan jugak! JOm pergi tengok sunrise pulak..^__^ yiehaa..ayuhlah~

So petang da xde training utk membolehkan semua driver tido cukup2.so malamnya kami gi tengok Toy Story in 3D dulu...cite best,touching cket nak last2 tu..xtaula kalau org lain xrasa tp aku rasa..hehe.. abes movie lepak mcD jap, supper la tu kan..then 330 am bertolak la Sappy, WEB,WEK dan BaKaR menuju destinasi.. Sepatutnya dalam keta Sappy, Tajol yg kena berjaga untuk temankan driver Izzul, skali xsmpai stgh jam dia dah terlentok..haishh budak nih..so memandangkn Sekai pun da tido, aku pun borak2 la dgn driver wpun terhantuk kat cermin 4 kali sbb terlelap cket..hehe.. Akhirnya sampai ke Kelab Golf SAS untuk merasa suasana kat luar...grrrrr.....sejuk sampai x mampu berkata2..phew~
tapi..di tgh kesejukan tu lah ada seseorang telah membuat short performance di hadapan kami..

Subuh tu kami solat kat masjid berdekatan & pastu cepat2 cari port utk tgk sunrise.....................
namun keadaan cuaca x berpihak kepada kami..cuaca agak mendung..isk2..
Tapi itu tak mematahkan semangat kami untuk terus bersiar2 di CH. ^___^ Lepas bekpes, kami gi BOH Tea Garden yg pertama.Kat sini dah dapat masuk kilang n ada la explanation dari staff diorang..

Next, lepak kat kawasan ni pulak, ambil gambar :D

Next, g ladang teh kedua, BOH Tea Centre Sungei Palas. Yang ni lagi besar, lagi ramai orang, lagi sesak dgn kenderaan, ada cafe kat atas bukit..so kami mengambil kesempatan untuk singgah minum kat cafe tersebut. :)
Next, g Strawberry Farm..emm ni kira mahal ke x ye kalau nak petik sendiri? ..1 kg = RM 40 . Xnak petik pun nak makan je..ngee :D yummy2!

Last sekali, lepas penat menikmati pemandangan, angin, makanan and semua2 lah, kami pun g masjid untuk solat,rest, tido jap..and last destination baru la g pasar..Kira2 pukul 630, kami pun bertolak balik & sampai kat Ipoh , singgah pulak makan mi bandung.. Akhirnya semua selamat tiba ke UTP semula pada jam 1030 mlm... so cukupla 26 jam xmandi...ish3 @_@.

Apapun, terima kasih Sanggarians untuk segala yg kita kongsikan! ^^

4 comments:

NuRuL~ said...

huaaaa~ best yer!! tak ajak pun~ hik3~ nak strawberry gak!

Nurul Haniza said...

weee..strawberry masam,jgn mkn byk2 :P

NuRuL~ said...

yeker? strawberi tak msak sgt tu~. sekai ckp tajol terus demam bile balik cmeron? cian2~
hah, bile stat event? ^_^

Nurul Haniza said...

31 ni festivl gameln kt ukm tu..nti jgn lupa bli tiket utk performance kt DFP tau! ^^