Sunday, December 5, 2010

Internship!

Alhamdulillah, selamat sudah berada d bintulu. kesian kt my driver tau sebab kena ambil cuti niaga 4 hari.takpe2 bukan selalu kan. :D sebelum bertolak hari jumaat hari tu, mama buatkn doa selamat sikit malam sebelumnya. rasa macam mula2 masuk utp dulu pulak. yalah ni kan bertukar tempat walaupun tuk 8 bulan je. "semoga anakanda nurul selamat pergi dan balik dan selamat menerima tugasan yg diberikan...." bila pakcik baca doa tu sebut camtu, peh rasa betul sungguh2 la nk kerja ni.semangat2! hee...

Jumaat malam sampai kat rumah makcik kt miri,stay overnight dulu kt situ..rehat2 n sabtu pagi barulah bertolak ke bintulu.rupa2nya pakcik ngan makcik pun ikut sekali. yeay! so ramaila pembantu nak unpack barang nanti.hehehe..sampai2 terus tengok rumah,tengok bilik,letak barang.then keluar lagi sbb nak beli segala benda yang diperlukan. so bermulalah shopping masuk rumah baru. eh bukan, bilik baru sbb kami masuk berdua je ngan regina. asal kt rumah ni mmg dah ada 3 orang yang menyewa tp sume keje kt ABF.mlmnye hantar lagi semua barang masuk rumah. tp sbb malas nk masuk rumah tu dulu, so lepakla ngan mak kat hotel malamnye...chit chat chit chat chit chat tidooooo....

ahad, barulah masuk rumah n unpack sume,kemas2 locker,ssn2 barang..penat tu xdela rasa sangat kot sbb prjlnnan xrushing pn,kiranya relax je, kalau penat brhenti.tp yg penting cukup masa nak setel sume.owh sesungguhnye saya memang menghargai penat lelah mereka semua, mama, abang, pakcik n makcik. bagus gak diorang ikut, dpt lebih space nk letak barang.hahaha ;D anyway, to all my frenz, happy internshipppp!!! keje elok2 ye~ ^^

7 comments:

eVy-D-YaNa said...

gudluck intern niza! =)

Nash said...

wah kat bintulu!

insyaALLAH, akan belayar dalam 20hb, dari bintulu -> korea/japan/china -> bintulu.

klu xde aral, jejak lah a.nash kat bintulu.

anyway, gd luck intern!

aurelia alviana fedora said...

uits, internship kat bintulu org! mun smpat jmpa blhla beronggeng tk kan :) gkpn ku blt summer thn dpn, by tat time smpat jmpa sanya :) hee~ happy internship-ing!

pESAwah said...

selamat berlatih memasak :))

Seindah Bicara 2 said...

gud luck intern.. hehe. =)

Nurul Haniza said...

d-yana,tenkiu!selamat bercutiiiee~

wah, abg nash nk jadi sailorman la ni!hehehe..slmt menjejakkn kaki ke bintulu ;)

hye cik pesawah, tq2!kalian pn selamat memasak gk ye pasni :D

gud luck utk ko gak hasifi ^^

Nurul Haniza said...

eh da kt ovc duhal al tok..hepi study sia owh! :)