Monday, December 20, 2010

"kulikutif"

alkisahnya saye ni bertanya pada seorang incik ni.kenal x cik yg bernama --- sekian2 ni? saje je tanye kot2 kenal kan sebab firasat saye mengatakan cik ni kompom femes atas sbb2 tertentu. hari tu pn pernah datang utp bg adjunct lecture kat dak2 chemy..so incik ni pun menjawab, tak kenal rasanya sebab dia kata dia cuma kenal beberapa org exec pmpuan.dia pun tambah lagi...kami ni "kulikutif", mana kenal sangat eksekutif2...ha lebih krg camtulah ayatnya kan..

before tu pun dia ada cakap gak, tak ingat topik pe, "....ni la keja2 org kulikutif...". so saye pun menjawablaa kat dia..tak kisahla kan kulikutif ke,eksekutif ke, sama2 buat kerja n sama2 kongsi ilmu, bla bla bla... pastu incik2 tu kate, ala sekarang memang la haniza kata camtu.tengokla nanti kalau da dapat kerja engineer, yg tinggi2 lg mane nak pandang kitorang... so saye pun terus jawab, ...takde2, same je.tak berubah... tu je la ceritanya..

so malam ni saya decide nak tulis pasal ni sebab manusia selalu berubah dan semestinya kita memang mengharapkan perubahan yang positif, yang lebih baik. saye tak tau macamana saye 5 6 tahun akan datang, perangai still macam sekarang ke, dapat ke saya kejar impian saye, apa pekerjaan waktu tu...saye memang jarang update blog tapi sometimes saya akan baca semula apa yg pernah saya tulis sebelum2 ni walaupun tak banyak. so, kwn2 yg baca blog ni, kalau la satu hari nanti korang jumpa dengan haniza ni n tengok dia da berubah, tolong tegur n ingat2kanlah ye :) moga kita dilindungi dari sikap sombong dan yg seangkatan dengannya...
apapun, kita berpijak kat bumi yang sama, xtaula kalau ada yg dtg dr planet len..selamat berkenalan lah kalau camtu.. masing2 berusaha nk dapatkan ilmu, yang memberi kita ilmu tu pun dari sumber yang sama. yang bezanya maybe byk mana usaha yg kita curahkan, ada x peluang tu dtg, sampai x doa kita atau org sekeliling kita kat Dia or mungkin itu adalah rezeki yg dah ditetapkan. :) bagusnya kalau kita selalu ingat utk bersyukur atas apa yg diberi sbb saye pun mmg selalu lupa... and the first thing to bear in mind, to earn respect you must show respect first. tak kisahla apa pn b/g mereka. harap kita sama2 ingat kan! insyaAllah^^

p/s: i love working in OPS/3! ^^

9 comments:

nasri.azlan said...

ak pon sama..slalu gak baca balik entry2 lama..it's good to remind you who you really are ^^

AkUaKuLa said...

ko mmg sombong pon...igt kt iPod je...kt aku x igt pon...huhu =P

pESAwah said...

kuli ea??..huhu..same la ape yg dikatekan bro2 kat sane..tp xde la sampai gitu sekali. they just said that semua keputusan dibuat engineer, (macam korg ni~) kami ni buat ape yg disuruh je..

p/s: insyaAllah tegur menego :) kutip la sebanyak mana experience yg ade d sane :P

p/s/s: macam tahu je sape org yg nak ko carik tu..hok hok

Nurul Haniza said...

lagi 3 4 thun ko baca blik, mesti ko gelak tgk pe ko tulis..kan nasri~ ;)

hahaha..ala daniyal,mane de. ipod tu takleh ganti ko lah:P

of cos ko tau ddy..hehe.dah jumpa dah kitorang ngan dia,billy tego mula2. ^^

AkUaKuLa said...

ipod xleh ganti aku ke aku xleh ganti ipod...keh3~

Nurul Haniza said...

hahaha..ngegeh la ko :P betul ni, ipod tu xleh ganti ko.. ipod tu xleh ketuk bonang, ko boleh..hehehe

inspirasi arjuna said...

niza...i'm from mars...

Nurul Haniza said...

inspirasi arjuna..org dari mars reti bace bhsa melayu ea? :P

inspirasi arjuna said...

guna google translate..