Sunday, July 12, 2009

Konsert Gamelan Malaysia 2009

Selesai dah satu lagi event iaitu Konsert Gamelan Malaysia UKM 2009 ,11 Julai 09 bertempat di Panggung Seni(DECTAR), UKM. Perjalanan bermula kol 630 pagi dan sampai dalam pukul 1030.(tajol bgn lmbt smpai org len gi gerak die kt blk, :P).Sempat buat rehearsal sekali dengan dancer sume tapi tak tahu kenape macam ada tak kena. Jadi, sebelum makan malam, semua nak praktis lagi sekali dan dah lebih baik berbanding praktis mula2 tu.

Pukul 8 malam tu semua dah ready berkumpul. Rasa nervous tu makin kurang bila senior2 gamelan datang bagi sokongan kat kitorang. Paan, Jaa, Abg Nazmi, Kak Erlin, Kak Alin dll. Semua bagi nasihat last sebelum naik stage untuk perform. Kawal emosi, enjoy ur show, senyummm! :).Last sekali, En Mohd Noor datang jumpa kitorang n suruh buat yang terbaik. Semangat naik! Akhirnya bila performance dah habis, rasa bersyukur dan sangat2 puas hati sebab betul2 menikmati lagu2 (Gema Suasana, Alimasi,Dayung Sampan, Gemalai Sari) yg dimainkan. Semua pun gembira,senyum lebar :D .

Malam tu bas dah tak penuh sebab budak2 dancer tinggal 4 orang. Budak gamelan pun ada yang balik rumah terus. Dapat cuti lagi. Tapi esok semua kena berkumpul semula untuk rehearsal Majlis Tilawah AlQuran plak. Sampai UTP dalam pkl 3. Thanx UKM! Thanx semua! :)

p/s: gambar tak dapat lagi, paan ada letak kat blog dia,cantek! :P

4 comments:

khadeEjah said...

UKM was our first outside performance kan Bulan?? surely remain in our memories yg pnoh dgn not2 gamelan nih..hihheee =)

princess shaHARRYZade said...

hey..nape xde pasal tarian penguin saye???gagaga

Nurul Haniza said...

deejah@didie..aah,first time..bahagia tul! ^__^

princess shaHARRYade..pjg btl name cik adek nih..-alamak,lupe plak nk letak..heheh..tarian tu nmpak mahal,trpksa disimpan utk tdk diceritakn..:D comel2.hihih..

Faive said...

Terima kasih dunia..!
hehe..~