Sunday, January 24, 2010

Jadi cikgu best tak?

Ni budak2 darjah lima,adala dalam lebih 20 orang pelajar.
Kelas ni buat tiga jam je sehari..
Budak2 ni rajin nak menulis, paham ke tidak yang ditulis tu tak taula..hehe..


Yang perempuan elok je diam buat kerja..budak laki memang ligat sikit, ada2 je perangainya nak dilayan..haish


Okey, setiap kali setengah jam sebelum kelas tamat,semua budak2 ni kena pergi masuk kelas darjah satu untuk amali solat asar.Dulu waktu aku kecik2 xdiwujudkan lagi kelas amali camni..bagusla untuk mereka nih..


Ha, ni dua budak darjah satu yang paling aku suka...sebabnya setiap kali senyum kat mereka, confirm dia balas balik senyum lebar2. Kalau bdk darjah satu yang lain biasa buat tak tau je..haha..kesian kat aku.. ^__^


Okey, bagus semua..jangan kacau kawan sebelah ye..


Ni dah tak terkawal dah..lagi2 yang berdiri atas meja tu...ish3


Walaupun cuma dua minggu & satu minggu dua hari je jumpa bdk2 ni, tapi aku suka sangat pengalaman kali ini sebab ni la first time kelas secara formal. Bila tengok mereka menulis, bermain waktu rehat, makan bekal sama2, gaduh2 sampai nangis, semua tu memamg buat aku senyum sebab teringat diri sendiri macamana dulu. Tambah pulak ni sekolah rendah aku sepanjang 6 tahun dulu, walaupun dah banyak berubah manisnya kenangan tetap ada.. ^__^

Saya sayang sekolah saya
Saya sayang guru-guru saya
Saya sayang adik-adik saya!

;P

8 comments:

hidayah Omar said...

meh nk tlg jwb...
picture says a thousand words..
BEST! hahah.. (bg pihak ko)
(aku?? heheh..)

cayalah niza!... btw, nice pics.. bdk2 tu je k.. :P
haha..

RuGGers |8| said...

niza jadi ckgu?gulp!!
speechless~~

Nurul Haniza said...

ala dayah,pic aku pun ada gk antra bdk2 tu..so nice la gak kn ;p
haha..

rudy,xde gaya ke aku nk jd cikgu?nak aku ajar ko skli? meh3..alif, ba,ta..

RuGGers |8| said...

alif ya mim..buaya!!
be re wau nge..unta...!!

ooo itu huruf "M" ckgu!!

Arshad said...

ehhh. kita jadi cigu? hehe

Arshad said...

ehhh. kita jadi cigu? hehe

Nurul Haniza said...

haha..au eh,sja bah cri pnglman~

terry bogart said...

nice..

bila setiap kalai ngajar2 budak2 tu..mesti ada tersa..

"macm ni ke aku degil2 dulu? "..hu3